Check-up

Yayınlama Tarihi >> 20.04.2016 00:01:41

• Check-up nedir?
 
Herhangi bir şikayeti olmayan, yani sağlıklı olduğu varsayılan kişilerde, gizli olarak mevcut olabilecek bazı hastalıkları erken teşhis edebilmek amacı ile yapılan muayene ve tetkiklerden oluşan genel bir sağlık kontrolüdür. Hastalıkların önlenmesi, tedavi edilmesinden daha kolay ve ucuzdur.

 
• Kimler check-up yaptırabilir?
 
Her yaş için en etkili erken teşhis yöntemi, uygun check–up yani sağlık tarama programıdır. Risk grubundaki bireylerin, özellikle de ailesinde kronik hastalık öyküsü olanların uygun aralıklarla check–up yaptırmaları gereklidir.
 
• Hangi hastalıklar tespit edilebilir?
 
Genel olarak akciğer, karaciğer, pankreas, kalın bağırsak, mesane, prostat, meme, rahim ve rahimağzı kanserleri ile; kalp, tiroid, akciğer, böbrek, karaciğer hastalıkları; kolesterol, şeker, hipertansiyon ve bazı önemli bulaşıcı hastalıklar; kemik erimesi ve bazı kan hastalıklarının çok erken safhalarda teşhis edilerek hastalıkların ilerlemeden önüne geçilmesi mümkün olabilir.
 
• Davraz Yaşam Hastanesi’nde Check – Up nasıl yapılıyor?
 
Sizlerle birlikte danışman hekimlerimizin de yardımı ile en uygun check–up paketini belirliyoruz. Muayene ve tetkikleriniz için gerekli randevulandırma işlemi tamamlandıktan sonra, halkla ilişkiler birimi görevlileri tarafından eşlik edilerek doğru zamanda doğru ünitelerimizde muayene ve tetkiklerinizin yapılmasını ve sonuçlarınızın değerlendirilmesini sağlıyoruz.
 
• Aşağıdaki tablolar ne anlam ifade ediyor?
 
Yaşınıza, cinsinize, hastalık risklerinize ve bütçenize göre mini, standart ve detaylı olarak kategorize edilen paketlerimizin içeriklerini karşılaştırarak size en uygun check – up paketini seçmenize olanak sağlıyoruz. Aynı zamanda tüm tetkiklerin basitçe ne anlam ifade ettiğini açıklayarak, tamamıyla kendinize spesifik bir check – up paketi (elektif – seçmeli) oluşturabilmenize de olanak sağlıyoruz.
 
• Check–Up yaptırmayı düşünüyorsanız
 
1. Mutlaka önceden başvurarak check – up paketinizin seçimi ve buna göre randevularınızın alınması işlemlerinin tamamlandığından emin olunuz.
2. Randevu tarihi ve saatinde ideal olarak 12 saatlik bir açlık sürecini takiben geliniz.
3. Gelirken rahat bir kıyafet giyiniz.
4. Gebelik kuşkunuz varsa danışman hekimimize bildiriniz.
5. Bayanlar için randevu tarihinin adet dışı günlere gelmesini tercih ediniz.
6. Sürekli kullandığınız ilaç ve varsa kronik hastalıklarınız hakkında bizleri bilgilendirmeyi unutmayınız.
7. Önceden yapılmış tetkik sonuçlarınız var ise yanınızda getiriniz.
8. Her ne kadar check–up işlemleri tamamen ücretli olsa da, tespit edilebilecek hastalıkların tedavileri sürecinde sağlık güvencesi sigorta sistemlerinizden faydalanabileceğinizi biliniz.
9. Sağlıklı bir yaşam için en az yılda bir kez check–up yaptırmayı önemseyiniz.
 

CHECK-UP İÇERİK TABLOSU
 
Lütfen Check-up yaptırmak için önceden randevu alınız ve randevunuza gelirken hiç bir şey yemeden ve içmeden (yaklaşık 12 saatlik bir açlık süresi idealdir) geliniz.
 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirmeye buradan ulaşabilirsiniz