Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yayınlama Tarihi >> 26.10.2016 14:11:51

Beyin ve sinir cerrahisi kliniğimizde gerçekleştirilebilen beyin ameliyatları, omurga ameliyatları, sinir ameliyatları mikrocerrahi metodları ile yapılmaktadır.

BEYİN AMELİYATLARI:

BEYİN DAMAR HASTALIKLARI:

Anevrizmalar, beyindeki damarların bilinmeyen sebeplerle balonlaşması ve bu balonun kanaması ile ortaya çıkarlar.  Tespit edilmeleri için kasıktan girilerek anjiografi yapılması gerekir.  Damar baloncuğunun hangi damarda olduğu tespit edildikten sonra cerrahi olarak kliplenmesi gerekir.  
Beyin damarlarının oluşturduğu yumaklar (AVM), doğuştan olurlar ve genellikle kanama ile ortaya çıkarlar. MR ile tespit edildikten sonra kasıktan anjiografi ile hangi damarlardan beslendiklerinin tespit edilmesi ve sonrasında cerrahi olarak çıkarılmaları gerekir.
Kavernomlar, beynimizde bulunan küçük damar bozukluklarıdır. Kanarlar,  anjiografi ve MR ile tespit edilirler ve ameliyat ile çıkarılırlar.

BEYİN TÜMÖRLERİ:

Beynin içinden köken alan intraaksiyel tümörler genellikle glial tümör olarak adlandırılırlar, kötü huyludurlar,  1 ve 4. Seviye arasında kötülük dereceleri bulunur. 4. Dereceler en kötüleridir. Mutlaka ameliyat edilmeleri ve hastaya zarar vermeden mümkün olan en fazla kısımlarının çıkarılması gerekir.  Bu hastalarda ameliyat sonrası ilaç ve ışın tedavisi gerekebilir.
Beynin dışından köken alan ekstraaksiyel tümörler genellikle meningioma olarak adlandırılırlar.  Genellikle iyi huyludurlar,  çok nadir kötü huylu olabilirler. Bu tümörler büyüklükleri ve yerlerine göre bir süre takip edilebileceği gibi,  esas olarak tam çıkarılmaları hastayı eski hayatına döndürebilir.

BEYİN TRAVMALARI:

Genellikle düşme çarpma veya kazalar sonucunda oluşurlar. Ameliyatla kırık kemikler düzeltilir, beyni sıkıştıran kanamalar boşaltılır ve bozulan kılıflar tamir edilir.

BOYUN AMELİYATLARI:

Boyun Fıtıkları: boyun omurgaları arasındaki yastıkçıkların sıkışma sonucu patlaması ve yastığın içinden çıkan parçaların omurilik ve kola giden sinirleri sıkıştırması sonucunda olurlar, ilaç ve fizik tedavi  ile düzelmeyen hastalarda boynun ön tarafından girilerek ilgili yastıkçığın içi boşaltılır ve yerine servikal disk protezi konulur.

Boyun Kırıkları: genellikle düşme veya trafik kazası gibi yüksek şiddetli travmalar sonrasında olurlar. Hastanemizde önden ve arkadan hertürlü ameliyat yapılarak boyun kırıklarının sabitlenmesi yapılmaktadır.

BEL AMELİYATLARI:

Bel fıtığı
Bel kayması
Bel kırığı
Omurilik tümörleri
Hepsi mikrocerrahi yöntemler ve gerektiğinde enstrümantasyon yapılarak tedavi edilmektedirler.

SİNİR AMELİYATLARI:
Elde sinir sıkışması
Dirsekte sinir sıkışması
Her türlü periferik sinir yaralanmalarında tamir ameliyatları mikrocerrahi yöntemlerle yapılmaktadır.

BEBEK AMELİYATLARI:
Hidrosefali, spina bifida, tethered kord, kraniosinostoz ameliyatları hastanemizde yapılmaktadır. Ayrıca bebek beyin ve omurilik tümörleri de ameliyat edilmektedir.



Beyin ve Sinir Cerrahisi Polikliniği Doktorlarımız



6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirmeye buradan ulaşabilirsiniz